Start » News » En arbetsplats som inspirerar
Sponsrad

Att se en gnista tändas i ögonen hos en sökande under en anställningsintervju är inte alla förunnat. På KONE är de bortskämda med att det sker ofta, och gnistan kommer från en helt ny förståelse för vad KONE egentligen jobbar med.

– De sökande säger att de redan när de stiger in i receptionen får en varm och välkomnande känsla som sedan utvecklas till en stor nyfikenhet på KONE som arbetsgivare, tack vare den kreativa arbetsmiljön och de tekniska lösningarna vi bidrar med till samhället, berättar Vanja Shaswar, som jobbar med rekrytering och Employer branding på KONE.

KONE jobbar i dag med så mycket mer än hissar. Företaget tar fram smarta lösningar för ett urbant samhälle som är smidigt och hållbart för alla.

– Att jobba långsiktigt hållbart är en del av KONEs företagskultur, hållbart inte bara ekonomiskt och miljömässigt utan även socialt. Vi jobbar kontinuerligt med att tillsammans skapa en företagskultur som medarbetarna kan identifiera sig med och där alla känner sitt värde, ser sin egen del, förklarar Marie Hellströmer, Talent Manager, KONE Skandinavien.

Spännande utmaningar

För de som jobbar med kompetensförsörjningen finns flera utmaningar, både att attrahera nya talanger och kompetenser men också att stärka och utveckla dem som jobbar på företaget i dag.

– Våra produkter och tjänster utvecklas i snabb takt, inte minst som en följd av digitaliseringen. Det gör att vi har stora behov av nya typer av kompetenser. Samtidigt kommer vi ha pensionsavgångar under de närmaste åren och behöver rekrytera nya medarbetare, och då söker vi personer som är vana vid digitala verktyg och flöden, berättar Marie.

Med mångfald och nya medarbetare skapas en bättre dynamik på arbetsplatserna, en dynamik som det gäller att balansera så den genererar ett mervärde.

– Vi vill fortsätta att stärka och erbjuda utveckling för de grymma medarbetare vi redan har. Samtidigt vill vi se till att involvera alla nya som adderar mervärde med sina kompetenser och erfarenheter. Vi arbetar för att attrahera och rekrytera flera kvinnliga medarbetare och ledare för att ytterligare stärka vår mångfald. All forskning och erfarenhet visar att team med olika perspektiv och bakgrund, såväl som olika etniciteter och kön, skapar mer kreativa och lönsamma företag. Vi känner en stolthet i att vi kommit en bra bit på väg i det arbetet – vilket är en av de saker jag tror kandidater till våra jobb känner när de kommer hit för en intervju, förklarar Vanja Shaswar.

Vill anställa personer  med äkta engagemang

Marie Hellströmer rekryterades till KONE för två år sedan för att bilda ett helt nytt team kring  Talent Management.

– Jag fick möjlighet att bygga mitt team, vilket är en härlig utmaning och en förmån som visar på att företaget verkligen satsar på de här frågorna. En av de saker som fick mig att anta utmaningen var de starka värderingar KONE bygger på och som jag själv delar. Autenticitet, att alltid vara äkta i allt man gör, är något som KONE andas. Det är något vi eftersträvar när vi rekryterar nya talanger – att hitta personer med äkta engagemang som delar våra värderingar.

En av de första hon anställde till sitt team var Vanja Shaswar, som tidigare hade jobbat som rekryteringskonsult.

– När jag kom på min första intervju kände jag direkt att just här vill jag jobba, en fantastisk känsla. Jag ville vara med på den förändringsresa vi är mitt uppe i, där vi genom nyrekryteringar och att utveckla våra medarbetare bidrar till KONEs fortsatta arbete som ett långsiktigt hållbart företag, och att vara en arbetsgivare i världsklass.

Nästa artikel