Skip to main content
Start » Entreprenör » Michaela Forni – ”Alla kan lyckas – med bra research!”
Entreprenör

Michaela Forni – ”Alla kan lyckas – med bra research!”

Michaela Forni

Michaela Forni sa upp sig från jobbet som bland annat en i ledningsgruppen hos Modern Women Media. Hon valde att satsa på sig själv och sitt eget företag.

Hon är bloggare, författare och profil, hon har synts i rampljuset sedan tonåren och är ständigt aktuell med nya projekt. Trots att hon är ung så är hon en av dem i Sverige med störst erfarenhet från bloggvärlden, hon var med redan från början. Hon började blogga som fjortonåring men då var det svårt att föreställa sig vilken karriär det kunde leda till.

– Mitt jobb är ett nytt jobb i en jätteny bransch. När jag började blogga var det omöjligt att sätta ett mål eller att ens föreställa sig min yrkesbana eftersom den helt enkelt inte fanns, säger Michaela Forni.

Valde att satsa på sig själv

Vägen har varit lång och krokig men bloggen har hela tiden hängt med. Genom att göra lustfyllda projekt och samtidigt arbeta hårt har karriären kommit av bara farten. Hon menar dock att hon har gjort lika många fel som alla andra under början av sin karriär.

– Alla får känna sig fram och gör snedsteg ibland, så är det. Men, jag är jätteglad över att jag började blogga så tidigt och fick vara med i branschstarten. Speciellt eftersom den drivs nästan uteslutande av unga kvinnor.

Man ska bara jobba så länge som man har roligt

En stor del av karriären spenderade Michaela på olika uppdrag på olika bolag inom Stampen, det blev en resa på fem år inom bolaget. Efter ett tag kom den krypande längtan efter att få göra något nytt.

– Man ska bara jobba så länge som man har roligt. Det är lätt hänt att man inte vågar bryta upp för att man inte vet vad som ska hända sen. Jag lyssnade på magkänslan och valde att satsa på mig själv, berättar hon.

Gör upp en plan

För den som vill byta arbetssituation och våga ta steget mot nya utmaningar finns några knep för att inte steget ska kännas så ovisst. Michaela menar att man ska göra upp en plan och en mood board över sina drömmar och mål. Planen ska vara realistisk och mood boarden ska vara en kreativ plats där man får drömma hejvilt.

– När längtan efter förnyelse börjar växa ska man skriva ner vad man vill göra istället och hur man ska komma dit. Alla kan nå sina mål oavsett vilken livssituation man har så länge man gör research, säger hon.

Nu vill jag kunna vara mer spontan och satsa mer på mig själv

Det är viktigt att vara realist. Det kanske inte är bra att starta företag om man vill jobba kontorstider och ta ut åtta veckors semester. Det gäller att kompromissa och veta sina begränsningar, då är det lättare att uppnå målen.

– Förutsättningarna ändras också, ett tag ville jag inget annat än att jobba. Jag älskade det. Nu vill jag kunna vara mer spontan och satsa mer på mig själv. Då vill jag anpassa mitt arbete efter det, förklarar hon.

Ger ut ny bok

Idag är Michaela en rutinerad affärskvinna som vet sitt värde. Men, i början av karriären fick hon ofta uppleva att hon som ung kvinna förväntades vara tacksam över uppdrag.

– Mitt råd till alla är: Förhandla och stå upp för dig själv! Man ska inte förväntas att jobba gratis. Låt också alltid en jurist läsa igenom dina avtal, det kan kosta om du inte gör det, säger hon.

Förhandla och stå upp för dig själv!

Som egen företagare hoppas Michaela få mer tid till att utveckla sitt eget varumärke, blogga och skriva böcker. Hon är redan aktuell med en ny bok som släpps i höst. Den heter ”Jag är inte perfekt, tyvärr” och handlar om ångest och depression. Hon har lärt sig bejaka sig själv mer och när hon får frågan om nya karriärmål svarar hon:

– Jag har mest kortsiktiga mål för min karriär och långsiktiga mål för privatlivet. Så mår jag bra!

Next article