Skip to main content
Start » Utbildning » Vårdutbildning i världsklass
Framtidsyrken

Vårdutbildning i världsklass

aisha amin
I samarbete med: Vård- och omsorgscollege Stockholmsregionen
vård och omsorgscollage logo
Aisha Amin Regional process- ledare, Vård och ; Omsorgscollege, Stockholm. Foto: Ingemar Lahti
aisha amin
I samarbete med: Vård- och omsorgscollege Stockholmsregionen
Aisha Amin Regional process- ledare, Vård och ; Omsorgscollege, Stockholm. Foto: Ingemar Lahti

Om du har läst en utbildning från Vård- och omsorgscollege Stockholmsregionen kan du kliva ut direkt i ett yrke, säger regional processledare Aisha Amin. Antingen inom akutsjukvården, äldreomsorgen, psykiatri eller funktionshinderområdet.

Har du dessutom läst vård- och omsorgsprogrammet på någon av våra certifierade skolor så får du en dubbel kompetens med dig, både yrkesexamen och högskolebehörighet.

– En vård- och omsorgsutbildning ger en bra grund att stå på för att jobba med människor i behov av hjälp och stöd, menar Aisha Amin, som är regional processledare. Och du utvecklas inte bara som människa, utan tillsammans med människor och får möjlighet att göra skillnad varje dag.   

En stor bredd

Under utbildningen får eleverna kunskaper om människokroppen ur ett fysiskt, psykiskt, socialt, och interkulturellt perspektiv. Men även om teknik i vården och hur vård och omsorg utförs vid olika sjukdomstillstånd, ur ett hälsofrämjande och personcentrerat perspektiv.

Teori och praktik

Teori varvas med praktik inom bland annat akutsjukvård, äldreomsorg, psykiatri och funktionshinderområdet. Det är också vanligt att studierna baseras på olika patientfall med tydlig verklighetsförankring, projekt, studiebesök och fältstudier. De elever som uppnår kraven för utbildningen, får ett diplom från VO-College, som är meriterande vid anställning.

– Jag skulle vilja säga att du får en utbildning i världsklass.

Ett strålande bevis på detta är vår tidigare elev Jonna Mjörnell som tog brons i Yrkes-VM i Ryssland 2019, säger Aisha Amin.

Next article