Start » Utbildning » Hotellutbildningar i lyxmiljö
Framtidsyrken

Hotellutbildningar i lyxmiljö

bild på schweiziska bergen
bild på schweiziska bergen
Foto: Unsplash

Swiss Hotel Management School (SHMS) är en av världens mest kända och välrenommerade hotellskolor. 1600 studenter från över 80 länder kommer varje år för att studera i en unik miljö.

SHMS är en av de mest traditionella hotellskolorna i Schweiz. Mycket tack vare den internationella erfarenheten där fokus ligger på att kombinera olika kulturer med traditionell schweizisk världsledande ”Hospitality”-kunskap. 

Studenterna får spetskompetens

Alla program ger studenterna möjligheten att få spetskompetens genom inriktningar och fördjupningar, inom till exempel Events-, Design, Food & Beverage och Spa Management.  

SHMS erbjuder därmed ett flertal olika utbildningar inom branschen. Det finns olika alternativ beroende på om personen har tidigare arbetserfarenhet och/eller en tidigare utbildning. En viktig grundfilosofi är att det ska finnas något för alla som vill satsa på en internationell karriär inom Hotell- och Restaurangbranschen. 

En unik naturmiljö

Skolorna strävar efter att kunna erbjuda en unik studiemiljö. Som student befinner du dig mitt i de schweiziska alperna i en exklusiv natur där skådeplatsen är det historiska slottet Caux Campus som ligger ovanför Montreux och Genevesjön. 

Både teori och praktik 

Som student får du både teoretisk och praktisk kunskap då alla utbildningar innehåller internationell praktik. Praktikplatserna ger eleverna möjlighet att tillämpa den akademiska kunskapen som de skaffat sig på skolan och få värdefull erfarenhet från skolans branschpartners.  
 
Denna kombination av världsledande utbildning och internationell arbetserfarenhet på framstående företag gör att studenterna går ut med en unik och hög kompetens som gör de oerhört attraktiva på den globala arbetsmarknaden. 

CSN-berättigade utbildningar 

Under tiden i Schweiz så ingår bland annat boende och mat på skolans campus, och samtliga utbildningar är berättigade till studiemedel från CSN. Det finns också möjligheter att söka förmånliga stipendier. 

Läs mer om utbildningarna

https://swisseducation.se/diplomutbildning-hotel-operations-management/
https://swisseducation.se/studera-hotell-management-events-utbildning/
Nästa artikel