Skip to main content
Start » Utbildning » Gör ett jordnära framtidsval, satsa på en yrkesutbildning som gör dig attraktiv i den gröna näringen
Framtidsyrken

Gör ett jordnära framtidsval, satsa på en yrkesutbildning som gör dig attraktiv i den gröna näringen

trädgårdsmästare och växt
I samarbete med: Hvilan utbildning
Hvilan Logo Utbildning Dark
Foto: unsplash
trädgårdsmästare och växt
I samarbete med: Hvilan utbildning
Foto: unsplash

Den gröna näringen är en framtidsbransch med många spännande yrken att välja mellan. Hvilan Utbildning har, i över 150 år, utbildat inom den gröna näringen och driver bland annat gröna yrkeshögskoleutbildningar i Skåne, Stockholm och Uppsala. Hösten 2021 är det premiär för Yh-utbildningen Praktisk skog- och naturvårdare. Det är en platsbunden tvåårig utbildning som ges på skolan i skånska Kabbarp mellan Malmö och Lund.

utbildningen lär du dig bland annat att planera, bedöma och restaurera naturområden. En utbildning som passar dig som värnar om våra naturområden och reservat. Efter examen kan du arbeta som bland annat skog- och naturvårdare, naturguide och parkförvaltare.

Välrenommerade utbildningar inom trädgård och trädvård

Våra skolor i Skåne, Stockholm och Uppsala ligger i natursköna områden anpassade efter utbildningarnas behov och med lärare experter inom sitt område. På skolan i Skåne erbjuds även internatboende med egen restaurang och Gårdsbutik. Här ges bland annat trädgårdsmästarutbildningen som startade 2018 och innehåller de två valbara inriktningarna hållbar växtproduktion och hållbar parkförvaltning – passar dig som har yrkeserfarenhet från branschen och vill vidareutbilda dig. Arboristutbildningen är en specialistutbildning som ger dig mycket goda kunskaper om trädets funktion, anatomi, biologi och livsmiljö. Passar dig som gillar att klättra och arbeta på höga höjder. Utbildningen finns även på skolan i Stockholm.

För dig som har yrkeserfarenhet av bland annat trädgårdsanläggning, och vill vidareutbilda dig, finns Yh-utbildningen Trädgårdsanläggare med inriktning mot hållbar park- och utemiljö på skolan i Uppsala. Gemensamt för samtliga utbildningar är att dessa kombinerar handfast praktisk utbildning med gedigen teoretisk utbildning som gör dig väl rustad för yrkeslivet.

Utbildningar som rustar dig för yrkeslivet

Hvilan utbildning är en av få skolor som är branschägda och ägs av GRO – Gröna näringens riksorganisation – en ideell organisation, vilket gör att utbildningarna har en nära koppling till branschens behov. En tredjedel av utbildningarna består av LIA, lärande i arbete. Dessa praktikperioder tillbringar du på en arbetsplats som du själv valt. Tillsammans med din handledare får du där möjlighet att tillämpa dina nya kunskaper i praktiken. När du ska välja praktikplatser får du självklart tillgång till skolans omfattande nätverk av gröna företag runtom i Sverige.

Våra utbildningar kräver grundläggande och särskild behörighet. Delar av den särskilda behörigheten kan du läsa genom vår preparandkurs.

Läs mer om behörigheter, preparandkurs och anmälan på vår hemsida!


Facebook

Instagram

Next article