Skip to main content
Start » Tillväxt » Ett starkt nätverk vägen till drömjobbet?
Kvinnlig karriärkraft

Ett starkt nätverk vägen till drömjobbet?

Aldrig har det varit så viktigt som nu att bygga och underhålla ditt nätverk. Varför då?

För att strukturer i arbetslivet förändras, nya affärsmodeller växer fram och vi jobbar allt mer i nätverksform. Vi ser fler och fler som karriärväxlar och i den nya GIG – ekonomin jobbar vi in och ut i olika uppdrag. Du har inte längre en karriär utan flera karriärer. Ditt nätverk får dig att utvecklas, ger dig drömjobbet, hjälper dig att skapa affärer och möjligheter.

För fem år sedan startade vi ett kvinnligt affärnätverk, ett nätverk som vi själva saknade. I 4good Business Network har vi sett kraften på nära håll. Vad som händer när vi möts och delar. Den magiska formeln där summan av tillsammans blir mycket större än vad vi någonsin kan skapa själva!

Fem steg hur du skaffar dig ett nytt Nätverks-mindset:

  1. Visa mer av dig själv:  Visa mer av dig själv, din passion och vad du brinner för då blir du mer intressant och lättare ihågkommen.
  2. Gräv där du står: Tänk på de kontakter, vänner, kollegor du redan har, det är ditt nätverk. Där finns massor av möjligheter!
  3. Gör en behovsinventering: Vem behöver jag i mitt nätverk för att komma dit jag vill.
  4. Var en MATCHMAKER: Var bjussig med dina kontakter, sammanför och förena människor även om det inte är för egen vinning skull, då får du god Networking karma.       
  5. Uttala vad du vill: Hur ska någon annan veta vad du vill och behöver om du inte berättar det.
Carina Sunding och Marie Thorslund, Grundare 4good Business Network. Fotograf: Juliana Wiklund.

Carina Sunding & Marie Thorslund är entreprenörerna & inspiratörerna bakom Sveriges största kvinnliga nätverk – 4good – som brinner för att stärka kvinnor, både i karriären och i livet som helhet. De har fått tusentals kvinnor att föverkliga sina drömmar! Tillsammans driver de affärsnätverket 4good Business Network för alla kvinnor som vill skapa mer business och bli bättre på att nätverka. 

Next article