Start » Innovation » Hur ser framtidens sex ut och hur ser våra sexleksaker ut om 15 år?
Innovation

Hur ser framtidens sex ut och hur ser våra sexleksaker ut om 15 år?

Bildkälla: Lovebuddy

Ett meddelande skickas – ”Älskling, jag är online nu – kommer du?”, du och din partner befinner er på varsin sida om jorden och nu ska ni ha virtuellt sex. Är det så här framtidens sexleksaker kommer att se ut? Kommer distansrelationer bli att vanligare i och med att det blir enklare? Sexleksaksindustrin generar idag biljonbelopp och pandemin har fått försäljningen att öka med 500%.

Vi har en stark sexdrift, vi suktar efter närhet och desto mer öppensinnat samhälle vi lever i, desto mer vågar vi utforska våra sexuella sidor. Andra branscher dalar men sexleksaksbranschen har inget stopp.  Det är människan som sätter gränserna, för teknologin har inga, så frågan är vilka är framtidens sexleksaker och vart är vårt sexliv på väg?

Skräddarsydda sexleksaker och virtuella dejter

I framtiden kan vi få komma att skräddarsy sexleksaker efter våra egna kroppar och lust, tänk att du får din egen design och dess funktioner. Ska den vibrera eller röra sig fram och tillbaka, eller vilket material? Kanske fanta flesh – materialet som känns precis som din egen hud. Klicka här för att inspireras av sexleksakerna som finns idag.

Eller en framtid där du och din partner dejtar virtuellt i Maldiverna, en middag på stranden och natten i, trots att du befinner dig i Stockholm och din partner i New York.

Det började med en stendildo

Då var det en dildo gjord i sten, nu är det en sexdocka vid namn Harmony. Harmony är en sexdocka som kan reagera med både röst och rörelser, du kan till och med få välja dockans personlighet. Läs mer här om dagens sexdockor.

Men även om framtidens sexleksaker skapas för att efterlikna den realistiska upplevelsen så mycket som möjligt, så är det inte alltid fokus på ett realistiskt utseende. I samband med att vi går mot ett mer könsneutralt samhälle så blir även våra sexleksaker mer neutrala. Diskreta färger och fler användningsområden, en och samma sexleksak fungerar för olika erogena zoner.

Sexleksaker som sexualundervisning  

Utvecklingen som sker är bra för mer än bara vår njutningsskull. Det har börjat anordnas sex-hackathons som går ut på att ta fram innovativa produkter som ska främja både njutning, hälsa och utbildning. I Sydney togs det fram ett VR-spel som kan användas som utbildningsmaterial för att lära ungdomar om sex och samtycke.

Vi välkomnar framtidens sexleksaker med öppna armar. Vi välkomnar en mer öppensinnad, välutbildad och lustfylld värld för oss alla.

Nästa artikel