Skip to main content
Start » Entreprenör » Småskaliga IP-byråer hjälper entreprenörer att uppnå affärsfördelar med sina patent
Sponsrad

För nystartade innovationsföretag är patentskydd en viktig pusselbit i arbetet med att kommersialisera och nå framgång med sina produkter. Att ta hjälp av en patentbyrå med erfarna specialister som kan agera rådgivare och bollplank är en bra investering redan från start.

Magnus Holmberg

Partner, Hynell Intellectual Property AB

Foto: Hynell Intellectual Property AB

– Utan patentskydd står sig innovationsbaserade entreprenörsföretag sig många gånger rätt slätt. Det är otroligt viktigt att skydda sina innovationer med ett genomtänkt och uppdaterat immaterialrättsligt skydd, säger Magnus Holmberg, partner på Hynell Intellectual Property, som grundades 1977 och har kontor i Stockholm, Karlstad och Hagfors.

Rådgivning är en viktig del

Magnus Holmberg och hans kollegor på Hynell Intellectual Property har under årens lopp agerat rådgivare åt många nystartade entreprenörsbolag i behov av IP-skydd. Just rådgivningsdelen är en viktig och uppskattad del av verksamheten. Samtliga patentombud på Hynell har arbetat inom industrin och har därför god erfarenhet i hur man som patenthavare eller -sökande bör tänka gällande immaterialrättsstrategier.

Maximerar affärsfördelarna i kundens IP-portfölj

– Vi följer ofta bolagen i många år och hjälper dem både att skydda sina innovationer eller produkter med patent, varumärkesskydd och designskydd, men också att identifiera och bevaka konkurrerande rättigheter, analysera sådana rättigheter, samt använda legala verktyg för att motverka bristfälliga konkurrenträttigheter. Vi hjälper företag att tillvarata sina rättigheter och upptäcka nya immaterialrättsliga möjligheter.  I vår roll som bollplank kan vi även hjälpa företag att maximera affärsfördelarna med deras IP-portföljer, säger Magnus Holmberg.

Flera fördelar

Han ser flera fördelar för mindre entreprenörsföretag att vända sig till en småskalig IP-byrå med erfarna specialister.

– På en mindre byrå får man ett mer personligt bemötande med en rådgivare som kan lära känna och följa bolaget långsiktigt. Entrepenörsbolag hamnar ständigt i fokus, säger Magnus Holmberg.

Läs mer här.

Next article