Start » Entreprenör » Smarta appen – läser av kvitton och bokför automatiskt
Sponsrad

Som företagare kan det kännas krångligt med redovisning. Därför har Wrebit tagit fram en gratisapp som sköter bokföringen åt dig. – Den frigör tid och sparar pengar åt småföretagare, säger Evelina Parheden, marknadschef hos Wrebit.

Det var 2016 som Wrebit i Ulricehamn lanserade den första varianten av sin app riktad till småföretag med maximal omsättning på tre miljoner kronor per år. Genom Wrebit kan man i stort sett sköta hela sitt företag – utan förkunskaper om bokföring.

– Många program som egenföretagare erbjuds är stora och komplexa. Vi har valt att skala ned. Bara det nödvändigaste är med, men självklart innehåller den allt som sig bör. Bokför, fakturera, redovisa moms, du kan sköta allt från en enda app, berättar Evelina Parheden.

Fördelar för likviditeten

Vid utvecklingen tog Wrebit fasta på att företagare idag ofta är ”på språng”. Appens smidiga gränssnitt uppmuntrar till dagligt användande samt bättre koll på företagets ekonomi, anser Parheden:

– Vi vill inte att bokföringen ska samlas på hög, det ska göras i realtid. Då får företagaren också bättre löpande koll på hur företaget går och mår. Passa på att bokföra kvittot direkt när du handlat eller skicka kundfakturan direkt när uppdraget är slutfört, det ger även fördelar för likviditeten, säger hon och fortsätter:

– Vi ville skapa en känsla av att det är roligt att göra det ”tråkiga”, appens utseende är glatt och inger ingen känsla av ett standardprogram. Vi sticker ut.

Vill uppmuntra till att starta eget

Bokföringen är ofta en tröskel till att starta eget, men med Wrebit har vi bevisat att det inte behöver vara så svårt. Vi vill uppmuntra till företagande och frigöra tid för företagaren, hittills har tiotusentals användare upplevt fördelarna med Wrebit. Vi jobbar ständigt med att utveckla och förbättra appen – i höstas lanserade vi bankkoppling ihop med Danske Bank och nu i våras kom integrationen med iZettle på plats. Det enkla har blivit ännu enklare!

Läs mer här.

Nästa artikel