Start » Entreprenör » Pärleros – ”Passion avgörande för framgång”
Entreprenör

Pärleros – ”Passion avgörande för framgång”

Utlandsfödda entreprenörer
Utlandsfödda entreprenörer
Foto: Unsplash

Alexander Pärleros

Entreprenör

Meningen med livet är att hitta sin egen gåva, det man brinner för och är bra på, och sedan ge bort den till andra. Först då är man riktigt framgångsrik.

Den som lever efter den devisen är Alexander Pärleros, en framgångsrik entreprenör som vid trettio års ålder redan startat fyra företag och sålt tre av dem med god förtjänst. Det företag han driver nu är pensionera.se, som redan blivit den snabbast växande pensionstjänsten online. Via den får man hjälp att få koll på sina olika pensioner, vilka avgifter som tas ut och goda råd om hur man kan optimera sitt pensionssparande helt opartiskt.

– Jag vill hjälpa alla till en så bra pension som möjligt, det är drivkraften bakom den företagsidén. Idag blir ca 90 procent lurade genom bland annat höga avgifter på kontona som krymper pensionen betydligt om man inte ser upp, förklarar han.

En drivkraft är att göra livet lättare för andra

Att kombinera lyckade affärer med goda gärningar för andra människor är det som kännetecknar en framgångsrik person enligt Alexander Pärleros.

– Att bara tjäna en massa pengar som man spenderar på sig själv eller låser in på banken är bara den ena delen av det som krävs för framgång, som jag ser det.

Han är också övertygad om att det krävs passion för att bli framgångsrik, passion både för det man gör och för att göra världen lite bättre.

– Min livsfilosofi är att livet och allt som ingår i livet är till låns, den dagen det tar slut får vi inte behålla någonting alls. Det finaste man kan göra längs den egna tidslinjen är att göra livet bättre för så många som möjligt runt omkring och bara önska sig ett leende tillbaka.

Allt som ingår i livet är till låns, den dagen det tar slut får vi inte behålla någonting alls

Passion är för honom också grunden för entreprenörskap, att ha en stark önskan att skapa nya saker som förbättrar tillvaron för andra och att känna stort intresse för det man håller på med.

– Att bara följa exempelvis föräldrarnas vilja och utbilda sig till något man inte är intresserad av, bara för att de vill det, är inte smart. För den som inte känner passion för det den gör kommer alltid bli omsprungen av de som faktiskt känner en passion för det. Så, då kan man lika gärna själv satsa på det man brinner för och därigenom ge sig betydligt större chans att kunna lyckas i livet.

Inspirerar till framgång i en podd

Vid sidan av sina företag driver han även Framgångspodden där han intervjuar personer inom olika områden som varit framgångsrika, det kan vara inom sport, musik, affärsvärlden eller annat. Det viktiga för honom är att de har något intressant att berätta som kan inspirera andra och även till viss del utbilda i framgång.

– Mina intervjuer utgår alltid från det positiva då jag tror på det goda exemplets makt. Att vara kritisk lämnar jag till andra. Framgångspodden ska vara en motvikt till exempelvis kvällstidningarna och deras fokus på död och hemskheter av olika slag.

Bergsbestigning nästa utmaning

Även som privatperson är det passion som driver honom, en passion för att anta utmaningar. Han är bland annat svensk mästare i hamburgeätning, har en VM-bronsmedalj i kampsport och har varit elitsimmare. Hans nästa utmaning är att bestiga berg, han ska bestiga de sju högsta topparna, med början i januari.

Jag kan inte bli utbränd då jag har mina nycklar som jag hela tiden ser till är i balans, det gäller sömn, mat och träning

– Jag har också blivit alltmer intresserad av samspelet mellan kropp och själ och har börjat med yoga och mindfulness. Är numera också vegan och nykterist och brukar säga att jag inte kan bli utbränd då jag har mina nycklar som jag hela tiden ser till är i balans, det gäller sömn, mat och träning.

Utöver pensionera.se och Framgångspodden anlitas han också mycket som föreläsare och inspirationstalare. Och kopplat till podden, som i sig är ett helt koncept, är nästa större projekt att släppa en bok inom framgångskonceptet.

Nästa artikel