Skip to main content
Start » Entreprenör » Företaget som ställde om blixtsnabbt
Framtidens Entrepenör

Företaget som ställde om blixtsnabbt

Foto: Unsplash.

Storbildfabriken är ett av de företag som tack vare lån och rådgivning från Almi ser ljust på framtiden i dag. ”Almis stöd har varit ovärderligt för oss, framför allt för att vi kan diskutera innovation med personer som har det i sina ådror,” säger Storbildfabrikens vd Azadeh Pendari.

Azadeh Pendari

VD Storbildsfabriken

Foto: Cecilia Möller

I början av mars slog krisen till ordentligt för Linköpingsföretaget Storbildsfabriken med 14 anställda. När regeringen beslutade om förbud mot större folksamlingar frös verksamheten nästan totalt.

– Vi undrade nästan om det var något fel på våra nätverk; det kom inga mail och kunderna slutade ringa, säger Azadeh Pendari.

Vakuum i projekt

Storbildsfabriken har sina rötter i att ta fram tryckt synlighetsmaterial till sina kunder och olika typer av skyltning och montrar till mässor. 

När coronakrisen slog till var företaget mitt i lansering av sina nya digitala lösningar och den egna mjukvaran SignOn. Det blev ett tillfälligt vakuum i pågående projekt då många kunder pausade i rädsla för pandemins effekt på ekonomin. 

Snabb omställning och hjälp

Azadeh och hennes ledningsgrupp insåg att de blixtsnabbt behöver ställa om för att rädda företaget.

– Att få kombinera räddningsauktionen med att via våra goda leverantörs kontakter kunna förse Sverige med en livsviktig produkt blev lösningen. Vi riktade in oss på att importera basal skyddsutrustning till vården via de upparbetade kanaler vi har till kinesiska leverantörer. Och vi jobbade dygnet runt med att få allt på plats och säkra de certifikat som är nödvändiga för att få sälja utrustningen.

I dag, tack vare de snabba besluten samt rådgivning och ett nytt lån från Almi som gör det möjligt för företaget att utveckla sina idéer kring framtidens digitala skyltlösningar vågar Azadeh se ljusare på framtiden igen. Tecken finns på att kunderna vågar satsa igen.

– Under hela den här perioden, och även innan, har Almi varit en viktig samarbetspartner för oss. Tack vare Almi har vi fått muskler att kunna jobba med innovation och en digital omställning till ’framtidens synlighet’ i butiker och på andra platser, en omställning som jag tror kommer att påskyndas av corona.

Läs mer om samarbetet här.

Next article