Start » Entreprenör » Den nya generationens juridiska rådgivning
Sponsrad

Ett stort juridiskt behov och en begränsad betalförmåga ger inte de bästa förutsättningarna vid en startup. Juridikhjälp är ofta dyrt och inte så flexibelt vilket leder till att många tar onödiga risker. Men idag kan du säkra upp din juridik digitalt.

Joel Wickman

Legalbuddy

Foto: Egen.

Det är alldeles för få bolag idag som tar juridisk hjälp inför en startup. Många företag har juridiska frågeställningar, men är osäkra på om frågan behöver hanteras av en jurist eller inte. Men framförallt är det dyrt att anlita en traditionell advokatbyrå.

Vid en startup har man ofta ett stort juridiskt behov. Det är då man säkrar upp rättigheter kring sitt varumärke och affärsidé, reglerar aktieägande och rekryterar personal, säger juristen och entreprenören Joel Wickman som ligger bakom juridikplattformen Legalbuddy

Samtidigt är det i startup fasen man har en begränsad budget. Advokatbranschen präglas av höga trösklar, dyra timarvoden och oflexibla affärsmodeller. Många väljer då att inte säkra upp sin juridik vilket kan bli väldigt kostsamt i ett senare skede.

Hög kvalitet till ett lågt pris

Digitaliseringen har gått ganska obemärkt förbi i jurist- och advokatbranschen. Samtidigt passar juridik bra att digitalisera då det är regelstyrt.  

Juridiken är en förtroendebransch, men kombinerar man digitala verktyg med erfarna jurister vid behov kan man få mycket juridik till ett ganska lågt pris.

Vill demokratisera juridiken

Det är svårt för startups och SME-bolag utan egna juridiska muskler att få hjälp att bena ut och förstå sitt juridiska behov. Legalbuddy vill därför erbjuda juridisk rådgivning online, till stora delar kostnadsfritt. Utgångspunkten är att man inte ska behöva betala för att få svar på om man har ett case eller inte. 

Vi har samlat vår kunskap och erfarenhet i en användarvänlig och digital webbtjänst. I kombination med kostnadsfri personlig expertrådgivning kan Legalbuddy erbjuda en bolagsjuristfunktion som normalt stora företag har. Behöver du exempelvis skriva avtal kan du med hjälp av våra verktyg skapa ett utefter dina behov.

I deras databas finns Q&A med en stor mängd vanliga frågor, checklistor och whitepapers. Du kan även skicka in just din fråga. Behöver du prata med en jurist så erbjuder de ett 30 minuter kostnadsfritt video- eller telefonmöte.

För mer komplicerade ärenden som kräver experthjälp har vi paketlösningar där du får ett fastpris i förväg. 

Utökad och förbättrad portal 

Redan denna höst kommer Legalbuddy att erbjuda en förbättrad kundportal där företag kan ha allt kring sin juridik samlat på ett ställe till en fast månadskostnad. Här kommer företagen snart få tillgång till ännu fler anpassade online-avtal, digital signering och förvaring av juridiska dokument, webbinarier kring vanliga frågeställningar, kunskapsdatabas och rådgivning.  Kort sagt allt du behöver samlat på ett ställe.

Läs mer här.

Nästa artikel