Start » Utbildning » Framtidens jobb finns inom IT
Sponsrad

Lätt att få jobb. Problemlösning i kreativ miljö. En bransch med framtidstro. Det finns många anledningar att välja en IT-teknisk utbildning. Idag finns det ett stort utbud av kvalitetssäkrade yrkeshögskoleutbildningar som garanterar arbete efter examen.

IT-branschen växer så det knakar och behovet av kompetens är stort. Utbildningsföretaget Edugrade bedriver kvalitetssäkrade YH-utbildningar som ger eftertraktad kompetens till de medarbetare som företagen behöver. Edugrade är sedan 20 år tillbaka ledande för utbildningar inom fiberutbyggnad och bedriver också IT-utbildningar. Nu expanderar man med två unika utbildningar – Linux DevOps och Microsoft Azure . All utbildning som Edugrade bedriver är framtagen och genomförs i nära samarbete med branschen. Idag har man yrkeshögskolor i Hudiksvall och Gävle och i höst etablerar man sig även i Stockholm. På Edugrade kan man studera till de allra hetaste och mest eftertraktade yrkesrollerna inom IT.

Stort behov av medarbetare

– IT-branschen är i stort behov av nyutbildade medarbetare. Just nu är behovet särskilt stort av DevOps-personal. Det är en yrkesroll som främjar samarbetet mellan utveckling (Dev) och IT Operations (Ops), som jobbar nära programmerarna. Det är en relativt ny roll inom IT. Vår utvecklingsavdelning växer snabbt så det finns gott om jobb, säger Erika Sundman som är gruppansvarig för dev-teamet på Björn Lundén- ett kunskaps- och programföretag som erbjuder programlösningar till små och mellanstora företag.

Lär känna branschen genom praktik

Eftertraktade student, -ett IT-konsultföretag som bygger innovativa IT-lösningar, håller med. Både XLENT och Björn Lundén arbetar nära Edugrade och är med och utformar utbildningarna och har också nära kontakt med studenterna under utbildningen.

– Studenter från yrkeshögskolorna är mycket eftertraktade. De är lika kunniga som de som är utbildade vid universiteten. En fördel med yrkeshögskolorna är att eleverna lär känna branschen väl tack vare längre praktikperioder. Medarbetare från vårt företag finns också på plats när utbildningarna startar så studenterna kommer i kontakt med branschen redan första dagen, berättar Lennart Sundh.


Erika Sundman, IT-tekniker, Björn Lundén Information AB, Lennart Sundh, VD på XLENT Hudiksvall. Foto: Edugrade

IT-branschen passar många

Många som söker IT-tekniska utbildningar är teknikintresserade men det är inte avgörande för att passa in och trivas i branschen.

– IT-branschen är ett område som passar fler än vad många tror. Att vara kreativ och en problemlösare är minst lika viktigt, säger Erika Sundman.

Möjlighet att påverka arbetet

– Social kompetens är också viktigt, fortsätter Lennart Sundh. Och att vilja vara med och påverka och utveckla både sitt företag och innovativa lösningar.

För att locka till sig nya medarbetare skapar de båda företagen så attraktiva arbetsmiljöer som möjligt. Man kan till exempel byta yrkesroll med tiden och flexibiliteten är stor hos båda företagen. Hos Björn Lundén har medarbetarna ett stort inflytande på verksamheten och alla anställda är delaktiga i de beslut som fattas inom företaget. Lennart berättar att det som uppskattas mest av medarbetarna hos XLENT är flexibilitet, frihet under ansvar och möjligheten att påverka och göra skillnad hos XLENT och kunderna.

Ökad mångfald och jämlikhet

Att öka mångfalden och jämställdheten inom IT-branschen är också viktigt för att attrahera nya medarbetare. Här drar Edugrade sitt strå till stacken genom att målinriktat arbeta för att skapa en jämnare fördelning mellan manliga och kvinnliga studenter på utbildningarna. Och företagen vill uppmuntra fler tjejer att söka en IT-teknisk utbildning.

Ingen trist jargong

– Det är viktigt med mångfald på alla sätt. Vi strävar efter att ha heterogena grupper med lika många män som kvinnor och i olika åldrar. Vi vill att fler kvinnor söker sig till branschen och därför är vi noga med hur vi kommunicerar utåt och vilka bilder vi använder i annonser. Och inom företaget tänker vi på vilka aktiviteter vi har och vilket språkbruk vi använder. Vår företagskultur är vår viktigaste konkurrensfördel, säger Lennart Sundh.

– Ja, mångfald är bra och fler kvinnor behövs. Det är ingen trist jargong som en del kanske tror utan det är en bra bransch för alla att arbeta i. Och så får man ju en chans att hänga med smarta människor i en kreativ miljö, avslutar Erika Sundman.

Läs mer om utbildningarna här.

Nästa artikel